Poslovna inteligencija (BI) koristi softver i usluge za pretvaranje podataka u djelotvorne preglede koji pomažu u donošenju strateških i taktičkih poslovnih odluka organizacija. BI alati pristupaju i analiziraju skupove podataka i prikazuju rezultate analitičkih obrada u izvješćima, sažetcima, nadzornim pločama i grafikonima kako bi korisnicima pružili detaljne podatke o stanju poslovanja.

Pojam poslovna inteligencija također se odnosi na niz alata koji pružaju brz, lako probavljiv pristup uvidima u trenutno stanje organizacije na temelju dostupnih podataka. 

Upotrebom Maris poslovnog sustava svakodnevno evidentirate i pratite poslovne događaje. Kroz godine vaše poslovne evidencije postaju ogromno i vrlo vrijedno skladište podataka iz kojeg možete saznati više informacija o navikama vaših kupaca i dobavljača, artiklima ili utrošenim resursima. Business Intelligence nastupa kao nadogradnja ERP sustava Maris i omogućuje ažuriranje predefiniranih izvještaja i obrazaca čime olakšavaju menadžmentu donošenje strateških poslovnih  odluka.  

Korisniku prilagođeni i oblikovani podaci iz postojećih evidencija postaju lako dostupni u Microsoft Excelu. Analize iz Maris BI sustava su brze, jasne i transparentne bilo da tražite neki specifičan podatak ili uspoređujete podatke kroz godine. Ovakav pristup omogućava izradu stotinu različitih  predefiniranih analiza prema potrebama korisnika. Iskoristite potencijal vaših podataka. Koristite Maris Business Inteligence.