Sustav za upravljanje benzinskim postajama

Informatički sustav IPC Hektor modularno je rješenje koje će vam omogućiti potpuno upravljanje cijelom benzinskom postajom najmodernijeg tipa. Obuhvaća prodaju goriva, robe široke potrošnje, elektroničkih i ostalih usluga, upravljanje ugostiteljskim objektima, autopraonicom kao i svim drugim dijelovima benzinske postaje.

IPC Hektor

Rješenje za kompletno upravljanje benzinskom postajom koje koristi više od 600 benzinskih maloprodajnih mjesta u regiji.

Informatički sustav IPC Hektor modularno je i cjelovito rješenje koje vam pomaže u upravljanju čitavom benzinskom postajom najmodernijeg tipa (fresh corner, autobar, autopraonica, tankomat koji opslužuje kupce u redovno radno vrijeme benzinske postaje i/ili kao podrška prodaje goriva bez posade.). Obuhvaća kontrolu nad uređajima za istakanje goriva, velikim pokazivačima cijena, tankomatima (OPT), videonadzorom, mjernim sondama u podzemnim spremnicima, samonaplatnim kioscima (SCO), aparatima za kuhanje kave, ledomatima i autopraonicama. Na osnovu podataka koje Hektor_kasa (POS) kao poslovne događaje bilježi u lokalnu bazu benzinske postaje, Hektor_back-office (BOS) omogućava izradu dnevnih obračuna, ulazno – izlaznih dokumenata i mnogo vrsta zakonskih ali i ostalih korisnički definiranih izvještaja. Obrađuje matične podatke te priprema i prati provođenje inventura kao i trenutnog praćenja zaliha robe pomoću prijenosnih barkod čitača (Android telefoni ili posebni prijenosni uređaji).
IPC Hektor omogućava spajanje s nadređenim centralnim sustavima u oba smjera ali i dodatnim podsustavima (centralna autorizacija vlastite loyalty kartice u slučaju kada vlasnik posjeduje više od jedne benzinske postaje)
2019. i 2020. godine su u IPC Hektor razvijeni i moduli koji omogućavaju automatsku naplatu natočenog goriva korištenjem prepoznavanja registarskih oznaka i/ili QR koda (naljepnice) koji se nalazi na uređajima za istakanje goriva. U IPC Hektor je izvršena i priprema za plaćanja prema PSD2 direktivama Europske unije (PSD2 ready). U ovim procesima naplate koriste se aplikacije za Android telefone koje su također razvijene u našoj tvrtci.
Trenutno je stavljen veliki naglasak na razvoju centraliziranih loyalty sustava kao i sustave promocije.

 

Obuhvaća cijelo poslovanje

Kompletno rješenje

g

Za velike i male benzinske postaje uz mogućnost mjenjačnice

Mogućnost nadogradnje sustava

Z

Više od 600 maloprodajnih mjesta

IPC Hektor za Interne benzinske postaje

Trebate rješenje za kompletno automatizirano upravljanje internom benzinskom postajom? Upoznajte sve mogućnosti automatskog prepoznavanja vozila na internim benzinskim postajama.

E

Pomoću AVR prijemnika

Tankomat se oprema prijemnikom koji zamjenjuje čitače kartica i privjesaka te prihvaća dodatne informacije s vozila (kartica vozača, broj prijeđenih kilometara ili sata rada). Korisnik samo mora staviti pipac mjernog uređaja u otvor spremnika vozila.

E

Pomoću Fleet uređaja

Uređaj za identifikaciju vozila povezuje se s tahografom i antenom za čitanje kartice vozača, odnosno prisustva pipca u otvoru spremnika.

E

Pomoću Retail odašiljača

Identifikacija vozila obavlja se odašiljačem na pipcu mjernog uređaja koji očitava identifikacijsku oznaku na otvoru spremnika vozila.

Ponosni smo partner najveće Hrvatske naftne prerađivačke tvrtke – INA s implementiranim sustavom IPC HEKTOR na svim benzinskim postajama.

Modernizirajte svoje poslovanje

Imate pitanje vezano uz naš proizvod te želite istražiti sve dostupne mogućnosti?

Iskustva korisnika

POS rješenje Hektor12 dobavljača Međimurje IPC d.d. instalirano je na više od 500 lokacija BP Ine u Hrvatskoj, Holdine i Energopetrola u Bosni i Hercegovini, Ina Slo i Ina CG u Sloveniji i Crnoj Gori. Sustavi rade u različitim konfiguracijama (2-5 računala, različiti dispenzeri, kontroler sondi, mjenjačnica) koji nam omogućava evidenciju prodaje i upravljanje različitim periferalima, te komunikaciju s nadređenim SAP sustavom. Ovakvo rješenje u potpunosti zadovoljava naše trenutne POS zahtjeve.

Mirjana Šimek Bilić
Plavi tim d.o.o. -INA Grupa

Naših pet BP koriste sustav Hektor12 za evidentiranje prodaje goriva i dodatnog asortimana. Autorizacijski centar povezan je sa svim BP i omogućava replikaciju podataka o točenjima i plaćanjima za naše korisnike u realnom vremenu. Sustav se konstantno nadograđuje i usavršava ; upravo se pripremamo za pilotiranje automatske naplate identifikacijom prema registarskim oznakama. Zadovoljni smo korištenjem ovakvog rješenja.

Ivan Vujević dipl.ing
TRI BARTOLA d.o.o.