BI – Business intelligence

Rješenja za poslovne analize i izvještavanje upotrebom specijaliziranih naprednih alata postaju sastavni dio učinkovitog kontrolinga u tvrtkama. Kontroling omogućuje kvalitetnije upravljanje događajima, određuje trend vrijednosti i očekivanja u budućnosti. U fokusu su efikasnost, produktivnost i profitabilnosti . Kontroling sadašnjosti karakterizira prilagodljivost, mjerenje učinkovitosti korištenja resursa, te mjerenje zadovoljstva klijenata i poslovnih partnera.

Sustav koji vam pomaže u donošenju poslovnih odluka (MARIS BI)

Pretvorite podatke iz MARIS evidencija u informacije i znanje koje će unaprijediti vaše poslovanje

Upotrebom Maris poslovnog sustava svakodnevno evidentirate i pratite poslovne događaje. Kroz godine vaše evidencije postaju ogromno i vrlo vrijedno skladište podataka iz kojeg možete saznati više informacija o navikama vaših kupaca i dobavljača ili analizirati ljudske i materijalne resurse koji koristite. Korisniku prilagođeni i oblikovani podaci iz postojećih evidencija postaju lako dostupni u analitičkim alatima kao što je Microsoft Excel. Analize iz BI sustava su brze, jasne i transparentne bilo da tražite neki specifičan podatak ili uspoređujete podatke kroz godine. Izradite stotine analiza i izvještaja upravo prema vašim potrebama. Vizualizirajte svoje podatke!

Nudi trenutne odgovore

Pomaže u zadržavanju kupaca

o

Prepoznaje poslovne prilike

Prepoznaje potencijalne gubitke

Uključuje sve parametre poslovanja

Modernizirajte svoje poslovanje

Imate pitanje vezano uz naš proizvod te želite istražiti sve dostupne mogućnosti?

Kako vam BI MARIS pomaže?

BI štedi vaše vrijeme.

Napredne analize za upravu i nadzorna tijela, pripremu poslovnih planova ili godišnje izvještaje generirajte samostalno prema vašim željama i potrebama u nekoliko sekundi. Za izvoz podataka koje traže revizori i Porezna uprava više vam nije potrebna naša pomoć. Specifične analize regulatornih državnih agencija ili Zavoda za statistiku kreirate sami, osvježavate prema potrebi i dostavljate u intervalima prema potrebi.

Iskustva korisnika

Učestale promjene zakona i propisa kojima je reguliran posao sudionika na tržištu plina svakodnevno stavlja pred nas nove izazove. Fleksibilnost IPC-ovog BI/DW sustava omogućuje jednostavan i brz pristup podatcima u obliku koji od nas zahtijevaju nadležna tijela. Osim za potrebe poslovnog izvješćivanja, sustav je također odličan alat za praćenje i analizu poslovanja te donošenje strateških odluka.

Ana Cindrić
mag. ing. el. techn. inf.
Plinara istočne Slavonije d.o.o., Vinkovci

 

BI sustav je iznimno koristan alat u svakodnevnom radu za brzu obradu već unesenih podataka u aplikacijama Marisa, za izrade izvještaja, analizu i kontrolu i brzo uočavanje trendova. Pokazao se vrlo učinkovit kod izrade novih izvještaja kada brzo ad hoc treba strukturirati veliku količinu podataka, duljih vremenskih serija, i nezamjenjiv je alat u kontrolingu i računovodstvu za analizu i provjeru točnosti unesenih podataka u Maris aplikacije. Kao i svaki drugi alat od korisnika traži osim intuicije, dobro poznavanje samog Marisa, i struke za koju ga koristite – uz sve to samo je nebo granica. Preporučamo ga svim korisnicima u nadogradnji Marisa.

Rajkica Milisavljević
Zamjenik direktora sektora,
Kamgrad d.o.o.

BI je zakon. Obavezno ga uzmite.

Davor Ujlaki
direktor
Muraplast d.o.o., Kotoriba