O nama

Međimurje IPC (Međimurje Informacijsko Projektantski Centar) je dioničko društvo u privatnom vlasništvu, poduzeće sa dugom tradicijom, svojevrsna „institucija“ IT-a u Hrvatskoj. Počeci Međimurje IPC-a datiraju još iz 1976., što odražava 40-godišnju uspješnu kontinuiranost u sektoru koji zahtjeva konstantno obrazovanje, razvoj te inovativnost. U informatičkoj industriji to je respektabilno razdoblje u kojem su se dramatično mijenjale tehnologije, proizvodi, trendovi, potrebe tržišta i proizvodi. Poduzeće je kroz cijelo to vrijeme pratilo informatičke tehnologije i usklađivalo svoju ponudu s trendovima na tržištu.

Prvenstveno smo projektno orijentirano poduzeće. Nudimo cjelokupna rješenja u raznim stručnim područjima te kompletan kompjuterski inženjering, sa širokom paletom rješenja za razna područja i velikim brojem podržanih platformi i alata za aplikativni razvoj.

Osnovna djelatnost poduzeća je cjelokupni informatički inženjering u izgradnji složenijih poslovnih sustava za:

  • naftnu industriju
  • parkirnu djelatnost
  • građevinarstvo
  • komunalne djelatnosti
  • trgovinu
  • metaloprerađivačku industriju i proizvodnju općenito
  • ugostiteljstvo i hotelijerstvo
  • ostalo

Sva naša rješenja osmišljena su po principu „ključ u ruke“ od razvoja, uvođenja, savjetovanja, integracije i održavanja cjelovitih rješenja. Cilj nam je isporučiti vrhunsko rješenje svojim poslovnim korisnicima, uz konstantno unaprjeđivanje i prilagođavanje njihovim potrebama. Nama je svaki specifičan problem izazov i vrlo rado pristupamo rješavanju istog.

Zajedno sa opremom poslovnih partnera koje predstavljamo, nudimo vlastita softverska rješenja. Međimurje IPC tradicionalno stvara vrhunske proizvode sa iskusnim razvojnim timom. Jedno smo od jačih poduzeća u tehnološkom sektoru u Hrvatskoj, sa 60-ak zaposlenih, uglavnom mladih, visoko stručnih, visoko obrazovanih te certificiranih ljudi raznih usmjerenja, koji upravljaju širokim spektrom raznih projekata i razvojem softverskih rješenja. Najveće smo IT poduzeće u Međimurskoj županiji. Zaposlenici predstavljaju najvrjedniji resurs poduzeća. Razvoj temeljimo upravo na svojim ljudima, njihovoj inovativnosti i kreativnosti, a timski rad je nezaobilazan faktor uspjeha. Upravo su naša znanja ono što čini razliku tj. predstavljaju dodanu vrijednost u tehnološkoj integraciji.

Naša rješenja uglavnom su bazirana na Oracle bazi podataka i Microsoft Windows operacijskom sustavu. Cilj nam je uvijek isporučit cjelokupna rješenja, koja bi obuhvatila sve poslovne procese naših klijenata, tako da se platforma na kojoj radimo često definira prema tome. Oracle i Microsoft naši su dugogodišnji i najjači partneri, što je neupitni dokaz kvalitete i postojanosti konačnih rješenja.

Cilj nam je oduvijek bio i ostao kontinuirano razvijati tehnološku naprednost, inovativnosti i kreativnosti, sve u svrhu zadovoljstva naših dosadašnjih i budućih klijenata.

Naše poslovanje certificirano je standardima kvalitete poslovanja ISO 9001 te ISO 14001, a najznačajniji za našu sferu poslovanja je novouvedeni ISO 27001, vezan uz podatkovnu sigurnost, koja je i direktno vezana sa razvojem vlastitog podatkovnog centra.