U petak 01.03. 2019. godine, IPC je posjetilo oko 60 članova Hrvatske parking udruge (HPU). Posjet je organiziran kao dio stručnog programa 57. sjednice Skupštine HPU, koja se održala u Trakošćanu, u organizaciji tvrtke Ivkom d.d. iz Ivanca.

Članovima HPU prezentirali smo novi parkirni aparat Citea Touch i rješenje video nadzora parkirališta pod nazivom HecSpot, proizvođača Hectronic GmbH iz Njemačke, kojeg IPC zastupa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.


Citea Touch je moderan parkirni aparat koji prihvaća kovanice, novčanice i kartice kao sredstva plaćanja, a zahvaljujući velikom ekranu osjetljivom na dodir, korisniku parkiranja omogućuje novu razinu usluge.

HecSpot je novo programsko rješenje koje služi za nadzor zauzeća parkirnih mjesta pomoću raznih vrsta kamera. HecSpot je integriran u IPC programski sustav za nadzor i naplatu parkiranja IP Maris, a kontrolorima omogućuje „automatski opažaj“ - uvid u trajanje zauzeća parkirnog mjesta.

Članovi HPU pokazali su veliko zanimanje za nove proizvode i rješenja IPC-a te proveli ugodno vrijeme u zajedničkom druženju.