Međimurje IPC d.d. i kćerinska tvrtka IPC d.o.o. zajedno zapošljavaju 65 stručnih djelatnika, što je više od 10% od ukupno zaposlenih u IT sektoru Međimurske županije.

Dugogodišnja poslovna suradnja s velikim poslovnim partnerima uspješno je nastavljena i u 2018. godini. Korisnici naših poslovnih programskih rješenja iz segmenata ERP sustava, maloprodaje i parkiranja, tijekom godine su uveli u svakodnevno poslovanje velik broj novih programskih modula i značajnih unapređenja postojećih programskih rješenja.

 

Ponovno smo potvrdili status Gold partnera tvrtke ORACLE, s kojom surađujemo više od 25 godina. Izvršili smo certifikaciju poslovanja u oba poduzeća prema međunarodno priznatim standardima ISO 9001 za praćenje poslovnih procesa, 14001 za zaštitu okoliša i 27001 za informacijsku sigurnost, što je dodatno učvrstilo povjerenje naših poslovnih partnera, osobito u kontekstu GDPR direktive za zaštitu osobnih podataka.

Nastavili smo s materijalnim ulaganjima u Podatkovni centar IPC-a, tako da smo spremni pružati širok spektar usluga velikom broju i zahtjevnijih korisnika.

U 2018. godini zaposlili smo 7 mladih, stručnih djelatnika, koji su započeli s usavršavanjem u više specijaliziranih sektora za različita programska rješenja i usluge.    

Proces digitalizacije poslovanja

Velik broj naših korisnika ERP sustava MARIS počeo je koristiti  razmjenu elektroničkih računa u B2B i B2C segmentu poslovanja i implementirao Maris dokumentacijski sustav (DMS) u poslovanje.

Uspješno smo implementirali ERP sustav MARIS u poduzeće Tekija d.o.o. u Požegi, koje obavlja djelatnost vodoopskrbe i odvodnje.

Parkirni sustavi

Protekle godine instalirali smo više od 100 parkirnih aparata Hectronic Citea u R. Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kojima se upravlja kroz programski sustav CityLine. Za korisnike u priobalnim gradovima i na otocima, instalirali smo velik broj suvremenih aparata s ekranima osjetljivim na dodir, koji, uz kovanice i novčanice, omogućuju naplatu parkiranja i pomoću platnih (bankovnih) kartica.

Programsko rješenje IP Maris za naplatu i kontrolu naplate parkiranja implementirano je kod šest novih korisnika, a velik broj postojećih korisnika implementirao je module WebPARK i ParkWallet, kao nove, digitalne prodajne kanale u sustavima parkiranja.

Sustavi za benzinske postaje

Uspješna suradnja s INA-om, za koju pružamo razvojnu i korisničku podršku za programski sustav Hektor na 500 benzinskih postaja u R. Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, proširena je i na R. Crnu Goru, gdje smo Hektor sustav implementirali na 5 novih benzinskih postaja.

Podatkovi centar IPC-a i sistemsko inženjerstvo

Velik broj korisnika odlučio je koristiti usluge Podatkovnog centra IPC-a, osobito kroz korištenje virtualnih poslužitelja i uslugu udaljenog spremanja podataka.  Trend se nastavlja i tvrtke se  usmjeravaju na vlastite poslovne procese i osnovne djelatnosti, a stručne usluge IT-a povjeravaju specijaliziranim i pouzdanim tvrtkama kao što je IPC.

Veća poduzeća žele dodatnu sigurnost za svoje poslužitelje i poslovne podatke i sve više ugovaraju uslugu IPC-a koja im jamči kontinuitet poslovanja i u slučaju nefunkcionalnosti vlastitih posužitelja.