Sredinom veljače 2020-te naši su stručnjaci iz grupe Informatizacija benzinskih postaja posjetili dansku firmu DOMS u gradiću Glostrupu kraj Kopenhagena. DOMS svake godine proizvede između 9 i 10 tisuća novih uređaja (15 do 20 % svjetskog tržišta) koji služe za upravljanje pipcima za točenje na benzinskim postajama.

Korisnici ParkControl-a 4.0.: Promjene u fiskalizaciji od 1.4. - fiskalizacija pratećih dokumenata: 

U Narodnim novinama 121/2019 od 11.12.2019. godine objavljen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Jedna od novosti je da se od 01.04.2020. propisuje fiskalizacija pratećih dokumenata. Tako se u Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom navodi:

Sedmu godinu za redom u Zagrebu se okupilo preko tri tisuće zaljubljenika u tehnologiju na najvećem do sada Bug Future Showu. Moto ovog, sedmog izdanja bio je "The Art of Science" gdje su predavači i panelisti posjetiteljima predstavili uređaje, trendove i nove tehnologije. 

Imamo potrebe za 5 nova djelatnika sljedećih profila:

  • Developer sa naprednijim (pred)znanjem
  • Software developer za razvoj tehničkih IS
  • Inženjer za daljinsko očitanje brojila
  • Programer - projektant ERP sustava
  • Programer - projektant POS sustava

Više informacija pronađite ovdje

Naši djelatnici sudjelovali su na Dell Technology Forumu koji se održao 26. studenog 2019. godine u Laubi. Naziv konrefencije je „Real Transformation“ a u fokusu je bila rasprava o digitalnoj transformaciji i novim trendovima u IT industriji.

IPC kao integrator IOT rješenja prisustvovao je na  BUG IoT Forumu koji se je održao 14. listopada 2019. u Kaptol Boutique Cinema & Baru. 

IOT Forum vodeći je event za susret onih koji tu tehnologiju implementiraju u Hrvatskoj, njihovih potencijalnih krajnjih korisnika, te "middlemena" tvrtki koje implementiraju i nude vlastita rješenja temeljena na Internetu stvari.

Od 15. do 18. listopada IPC je sudjelovao na 24. HROUG međunarodnoj konferenciji u Rovinju, najvećem okupljanju Oracle zajednice u jugoistočnoj Europi. Održano je više od 80 predavanja, Oracle Groundbreakers Tour, predavanja 20-tak Oracle ACE predavača te predavanja 10 predavača iz Oracle korporacije.

Krajem lipnja IPC d.o.o. uspješno je implementirao sustav Portunus za izdavanje dozvola za ulazak i preuzimanje tereta na Lučkom području Rijeka. Puštanje u rad sustava Portunus iskorak je za IPC koji je time proširio svoju ponudu usluga i servisa iz oblaka i područja upravljanja lučnim prometom (i poslovnim procesima općenito) uz najviše standarde raspoloživosti sustava.

Imamo potrebe za 3 nova djelatnika sljedećih profila:

  • Inženjer za daljinsko očitanje brojila
  • Programer - projektant ERP sustava
  • Programer - projektant POS sustava

Više informacija pronađite ovdje

U suradnji sa partnerima IPT i Securitas, IPC je 25.3.2019. pustio u rad prvu SMS garažu. Radi se o specifičnom rješenju prilagođenom garažama u stambeno poslovnim zgradama, gdje se dio parkirnog prostora stavlja u javnu upotrebu uz naplatu. Specifičnost se ogleda u tome što je naplata samo putem SMS naplate, te je to najjeftinije rješenje za vlasnike zgrada. Prva garaža nalazi se u Bužanovoj ulici u Zagrebu i vlasništvo je grupacije VMD Nikmark.