Podatkovni centar

Podatkovni centar IPC-a ima dvije namjenske prostorije ukupne površine 133 m2 (za smještaj 80 serverskih ormara - rackova), a smješten je u dijelu poslovne zgrade posebno izgrađene za tu namjenu (dupli strop, plivajući pod na metalnoj konstrukciji visine 60 cm za smještaj komunikacijskih instalacija, instalacija vatrodojave, instalacija za gašenje požara inertnim plinom, ostakljene prostorije, vanjska vrata za dopremu opreme). Podatkovni centar je pod stalnim video nadzorom i opremljen je senzorima pokreta unutar prostorija (kao i cijela poslovna zgrada). Sustav video nadzora ima stalnu, 24 satnu vezu sa zaštitarskom tvrtkom. Ulaz u podatkovni centar je ograničen i strogo kontroliran. Ulazni prostor je opremljen biometrijskom bravom za nadzirani ulaz i kontrolu ulaska, odnosno ograničenje pristupa. Podatkovni centar je klimatiziran. Električna energija za poslovnu zgradu i podatkovni centar je osigurana iz vlastite trafostanice velike priključne snage. Osim UPS-a, u slučaju nestanka električne energije raspolažemo sa alternativnim napajanjem - vlastitim dizel agregatom i generatorom snage 140 kVA i automatskim uključenjem u roku 4 sekunde. Kao komunikacijske veze prema internetu imamo tri neovisna optička priključka različitih providera vrlo visokih propusnosti.

Usluga udaljenog spremanja podataka

Usluga udaljenog spremanja podataka je prvenstveno namijenjena korisnicima ERP sustava MARIS i POS*Net za dnevno arhiviranje podataka na poslužiteljskom sustavu IPC-a u podatkovnom centru u Čakovcu. Usluga se svakodnevno izvršava u dogovoreno vrijeme (najčešće noću, u vrijeme manje aktivnosti sustava). Usluga osigurava maksimalnu sigurnost podataka usljed bilo kakvih problema sa spremanjem podataka na lokaciji korisnika.

Kontinuitet poslovanja

Kontinuitet poslovanja je usluga koja se aktivira u slučaju kvara na Vašem poslužiteljskom sustavu, uslijed kojeg bi bio onemogućen normalan rad zaposlenika u ERP sustavu MARIS. U tom slučaju možemo osigurati nastavak rada na poslužiteljskom sustavu IPC-a i to u maksimalnom roku od 1 - 2 sata od kvara, sve do osposobljavanja Vašeg poslužitelja za normalan rad. Preduvjet za realizaciju usluge je virtualizacija fizičkog poslužitelja korisnika.

Kolokacija Vaših poslužitelja i ostale ICT opreme u podatkovnom centru

Obzirom na sigurnosne standarde našeg podatkovnog centra, a posebno u vezi alternativnog napajanja električnom energijom iz vlastitog agregata i generatora, premještanjem Vaših poslužitelja u podatkovni centar IPC-a osiguravate svojoj tvrtki viši nivo sigurnosti.

Najam poslužitelja u IPC podatkovnonm centru

Sve više tvrtki napušta koncept rada na vlastitim poslužiteljima i prelazi na korištenje IPC poslužitelja u podatkovnom centru, plaćajući povoljan mjesečni najam. Time se izbjegavaju značajna ulaganja u inicijalnu nabavu i kontinuirano održavanje serverske infrastrukture, sustavne programske podrške i povezanih usluga.

Kontakt podaci

Za više informacija slobodno nam se obratite na e-mail adresu vladimir.lovrencic@ipc.hr ili telefon 040 395 219.