Naplata i kontrola parkiranja

 

IPC kao jedini ponuđač na hrvatskom tržištu, u mogućnosti je ponuditi cjeloviti sustav naplate i kontrole parkiranja koji uključuje parkirne aparate, sms-parking i sms-parking kontrolu, komunikaciju s bazom podataka o vlasnicima vozila MUP-a RH, sve bazirano na vlastitom programskom rješenju. Rješenje uključuje pozadinski informatički sustav i aplikacije za terenske uređaje. Funkcija sustava je prodaja parkirnih proizvoda kroz centralne i terenske (fiskalizirane) blagajne, kontrola parkinga i izdavanje kaznenih artikala i dnevnih parkirnih karata s nalogom. Sustav IP Maris u potpunosti automatizira sve poslovne procese u parkiranju.

IPC također pruža uslugu savjetovanja prilikom definiranja uvjeta parkiranja uključujući prijedloge gradskih odluka, prijedlog načina uspostave parking službe i ostale potrebne radnje, sve usmjereno uspješnoj uspostavi sustava naplate i kontrole parkiranja po sistemu ključ u ruke.

Sustav za automatiziranu naplatu parkiranja na otvorenim ili zatvorenim parkiralištima uz kontrolu parkiranja sastoji se od samostojećih parkirnih automata proizvođača HECTRONIC Kienzle, LPR sustava za automatsko prepoznavanje OCR registarskih tablica i aplikacije za evidenciju izdanih naloga za plaćanje, opomena i tužbi te terenskih računala koje koriste kontrolori na parkiralištima za evidenciju opažaja i izdavanje naloga za pogrešno parkiranje ili neplaćanja parkiranja.

Međimurje IPC je pridružena članica HPU - Hrvatske Parkirne Udruge

Hrvatska Parking Udruga je  nacionalan strukovna udruga za područje naplate i kontrole parkiranja i prometa u mirovanju. Na dobrovoljnoj bazi okuplja sve provoditelje naplate parkiranja kao i zanteresirane ponuđače rješanja i opreme kao i pojedince koji se bave problematikom parkiranja. Značaj udruge je u zajedničkom nastupu struke prema institucijama kao što su MUP, Ustavni sud, Ministarstvo financija i drugi kao i u pružanju servisa poput m-parking-a.

Kontakt podaci

Za više informacija slobodno nam se obratite na e-mail adresu lucijan.franin@ipc.hr ili telefon 040 395 871.