Interne benzinske postaje

Pod interne benzinske postaje podrazumijevamo opremu i rješenja za benzinske postaje bez posade, unutar tvorničkog kruga, za ograničen broj poznatih vozila. Ovisno o potrebi, identifikacija vozila obavlja se karticama s magnetskim zapisom, beskontaktnim karticama ili sustavom AVR (automatsko prepoznavanje vozila). Automatizacijom se može obuhvatiti i mjerenje razine goriva u spremnicima sondama.

Samoposlužni uređaji (tankomati) su uređaji čiji je osnovni zadatak upravljanje mjernim uređajima (dispenzerima), identifikacija i autorizacija donositelja kartice i prijenos podataka prema nadređenom sustavu. Na tankomat se mogu priključiti i sonde za mjerenje razine goriva u podzemnim spremnicima.

Za korištenja uređaja za samonaplatu ili autorizaciju potrebno je personalizirati kartice koje će identificirati korisnika sustava

  • Kartice s magnetskim zapisom – za tankomate opremljene čitačem kartica s magnetskim zapisom
  • Beskontaktne kartice – za tankomate opremljene Proxy ili Mifare čitačima

ATG -  Automatsko mjerenje razine goriva u spremnicima, sonde, konverzija razina u volumen i normalizacija volumena pri 15 stupnjeva

AVR - automatsko prepoznavanje vozila. Tankomat se može opremiti s prijemnikom koji zamjenjuje čitače kartica i privjesaka, te prihvaća dodatne informacije s vozila (kartica vozača, broj prijeđenih kilometara ili sata rada). Za početak istakanja nije potreban dodatni angažman vozača, osim stavljanja pipca mjernog uređaja u otvor spremnika vozila.

Fleet - uređaj za identifikaciju vozila povezuje se s tahografom i antenom za čitanje kartice vozača, odnosno prisustva pipca u otvoru spremnika.

Retail - identifikacija vozila obavlja se odašiljačem na pipcu mjernog uređaja koji očitava identifikacijsku oznaku na otvoru spremnika vozila.

Kontakt podaci

Za više informacija slobodno nam se obratite na e-mail adresu zeljko.palasek@ipc.hr ili telefon 040 396 638.