Daljinska očitanja brojila

 

IPC- WAVEFLOW sistem omogućava uvođenje pravednijeg sustava obračunavanja potrošnje vode i plina prema realnoj potrošnji u periodu obračuna. 

Sa instaliranim sustavom moguć je gotovo neograničen broj očitavanja brojila doslovno jednim klikom.

Jedna od najbitnijih, ako ne i najbitnija vrijednost ovog sustava je, u slučaju puknuća cijevi, modul šalje alarmnu poruku u realnom vremenu, što bi značilo u konačnici spašavanje ljudskog života, te štednju vrijednih zaliha.

Sustav daljinskog očitanje brojila za plin i vodu omogućava potpuno automatizirano očitanje cijelog distribucijskog sustava s jedne lokacije prema unaprijed definiranom rasporedu ili prema zahtjevu. Omogućen je nadzor distribucijskog sustava i rano otkrivanje kvarova na cijevima, brojilima ili uređajima za daljinsko očitanje. Osim uređaja sastavni dio sustava su i aplikacije za nadzor očitanja. Aplikacija na terenskim računalima evidentira postavljanje uređaja na terenu i nadzor sustava van centralne lokacije. Centralna aplikacija omogućava očivanje brojila, razmjenu podataka s ERP sustavom te nadzor sustava.

Sustav daljinskog očitanja pražnjenja posuda i kontejnera za otpad omogućava evidentiranje odvezenog otpada te pravedniju naplatu odvoza otpada prema stvarno odvezenom volumenu.

MainFlowIPC je sustav daljinskog radijskog  očitanja vodnih i plinskih  brojila. Kompatibilan je s pametnim (Smart meter) i impulsnim brojilima mnogih proizvođača. Kroz tijesnu suradnju s proizvođačima i partnerima, sustav u potpunosti i na najnapredniji način koristi tehnologiju Wavenis iRadiotech.

Sustav DOB MainFlowIPC nije samo programsko rješenje. To je koncept koji treba omogućiti uspješnu provedbu  zahtjevong projekta izgradnje sustva DOB. U rješenje su ugrađene mjere koje dovode do stalnog povećanja čitljivosti i točnosti sustava i omogućuju projektno praćenje izgradnje zahvaljujući mnogim dostupnim izvještajima i mehanizmu izdavanja i praćenja radnih naloga. Sustav je samodokumentirajući, a izgradnja se zasniva na alatima koji omogućuju ad-hoc montažu bez pretjeranog projektiranja unaprijed.

WALK BY

Walk by sustav DOB je radijsko očitanje brojila u dosegu samog modula na brojilu. To znači da se prilikom očitanja moramo približiti dovoljno blizu brojilu da bi ga očitali ali pri tome ne trebamo ulazi u stan ili dvorište korisnika što je prednost. Najčešća verzija walk by sustava je terminal kojim očitivač obilazi područje očitanja. Potrebna je priprema podataka prije očitanja i prihvat podataka poslije očitanja. Međimurje IPC je razvio svoju inovativnu verziju walk-by sustava JustWalkIPC koji eliminira mnoge mane standardnog walk-by načina očitanja.

JUST WALK

Just Walk IPC je inovativni sustav radijskog očitanja brojila koji donosi  prednosti stacionarnog (fiksnog) očitanja na područje walk-by sustava. Ideja sustava je automatsko navođenje na brojilo i automatsko očitanje istog. U konačnici, očitavač samo treba uključiti terminal, staviti ga u džep i dovoljno se približiti svakom brojilu. Nije potrebna priprema podataka u obliku putanja, nije potreban prijenos podataka nakon očitanja. Sustav radi on-line i podaci završavaju u bazi podataka u trenutku očitanja.

Izbornik

Kontakt podaci

Za više informacija slobodno nam se obratite na e-mail adresu lucijan.franin@ipc.hr ili telefon 040 395 871.