Povijest

Razvoj poduzeća Međimurje IPC d.d. seže u 1976. godinu, kada je u Građevnom kombinatu Međimurje osnovan Računski centar, iz kojeg pak je tijekom godina i različitih organizacijskih oblika 1995. pretvorbom nastalo današnje dioničko društvo.

Poduzeće je 40 godina prisutno na IT tržištu. U informatičkoj industriji to je respektabilno razdoblje u kojem su se dramatično mijenjale tehnologije, proizvodi, trendovi, potrebe tržišta i proizvodi. Počeli smo kao Računski centar GK Međimurja. Usluge smo neprestano širili izvan matičnog poduzeća, najmom resursa računskog centra baziranog na Univac/Unisys opremi i Cobol programskoj podršci. Nakon privatizacije, poslujemo pod sadašnjim nazivom Međimurje IPC i nastavljamo razvoj i implementaciju programskih sustava baziranih na Oracle bazi podataka i programskim alatima. Poduzeće je kroz cijelo to vrijeme pratilo informatičke tehnologije i usklađivalo svoju ponudu s trendovima na tržištu. Kroz tih četrdesetak godina uspješnog djelovanja, u poduzeću je radio velik broj informatičkih stručnjaka. Mnogi od njih su kasnije osnovali vlastita poduzeća, pa smo svojevrsni "inkubator i rasadnik" stručnjaka. Poduzeće ima trenutno 46 zaposlenika raznih profila i specijalnosti, većinom VSS obrazovanja.

Raspolažemo s velikom bazom korisnika naših poslovnih rješenja u području graditeljstva, komunalnih i energetskih djelatnosti, metaloprerađivačkoj industriji itd. Naša poslovna rješenje za informatizaciju benzinskih postaja koriste najjači lanci naftne maloprodaje u Hrvatskoj.

Međimurje IPC d.d. osnovalo je 2009. godine poduzeće IPC d.o.o. , koja se pretežno bavi parkirnim sustavima i funkcionira kao dio integriranog IPC sustava.